– Eğitim Öğretim ve Hizmet Binaları sektörüne “AKÜ VETERİNER SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ İNŞAATI” Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından 2020 yılında yatırıma dâhil edilmiştir. Yatırım 2022 yılında tamamlanması öngörülmüştür. Ancak; 2021 yılı Haziran ayı itibarıyla döviz kurunda artış ve malzeme tedarikinde yaşanılan sıkıntılar ile 2021 Aralık ayında fiyat fakında uygulanan ÜFE endeksindeki yüksek orandaki artışından dolayı 2022 yılı içinde tamamlanması için tahsis edilen ödenek yetersiz kalmıştır. Bahsi geçen proje 2023 yılı Ağustos ayında tamamlanarak hizmete girmiştir.

-2023 Ağustos ayında tamamlanması planlanan AKÜ VETERİNER SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZ binasının hizmete girebilmesi amacıyla binanın Altyapı imalatlarının (kanalizasyon, içme suyu, yolları, elektrik imalatları, mekanik tesisat imalatları ve peyzaj alanları) Temmuz ayında tamamlanıp hizmete girmiştir.

-Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığından 2023-2025 yıllarını kapsayacak şekilde yapmış olduğumuz yatırım talepleri içerisinde bulunan 2.000 m² kapalı alanlı Modern Manda Yetiştiriciliği Sistemi Yapım İşi yatırıma dâhil edilmiştir. İhalesini 2023 yılı mart ayında gerçekleştirilerek Mayıs ayında yer teslimi yapılmıştır. 2023 yılı içerisinde tahsis edilen ödenek çerçevesinde imalatlar yapılarak inşaat %9,75 seviyesine getirilmiştir. 2024 yılı için tahsis edilecek ödenek çerçevesinde imalatlar yaptırılıp 2024 yılında tamamlanması planlanmaktadır.

-Hayırsever HALAÇ Ailesi ile Üniversitemiz tarafından 03 Mart 2023 tarihinde imzalanan protokol kapsamında yapılacak olan “ İslami İlimler Fakültesi Eğitim Binası ”inşaatı Hayırsever HALAÇ Ailesi ile yüklenici Emin Endüstriyel Yapılar İnş. Mad. San. Tic. Ltd. Şti. firması ile 08.Ağustos 2023 tarihinde sözleşme imzalanmış ve 17 Ağustos 2023 tarihinde yer teslimi yapılmıştır. Yüklenici 2023 yılında % 33,48 oranında imalat gerçekleştirmiştir. Bahsi geçen inşaat 2024 yılı Ağustos ayında tamamlanması planlanmaktadır. Yatırım tamamlandıktan sonra Üniversitemize devredilecektir

04 Nisan 2023, Salı 74 kez görüntülendi